maanantai 4. lokakuuta 2010

Meren herkkuja!

Kaksi viikkoa sitten olin jo valmis aloittamaan koulun, mutta perinteitä kunnioittaen koulu ei ole vieläkään alkanut. Pari viikkoa sitten saimme ohjeet siihen, kuinka ilmoittautua yliopistoon, millaisia vaihtoehtoja paikallisella kielikurssilla on tarjota sekä pääsimme tutustumaan mm. tiedekeskukseen. Lisäksi viikkojen aikana on halutessaan voinut osallistua lähes joka ilta järjestettäviin supermegabighugespainilovegranadaerasmus-partyihin, joista voisi sanoa että nähty jo ensimmäisellä kerralla. Jos espanjalaisia on uskominen, omien kurssien pitäisi alkaa keskiviikkona tai viimeistään loppuviikosta/ensi viikon alussa ja huomenna alkaa espanjan tunnit, joita odotan kyllä kaikista eniten.

Viime viikolla täällä oli yleislakko, joka näkyi myös täällä pienemmässä kaupungissa. Bussien kanssa oli ongelmia, paikallinen erasmus-toimisto oli suljettu, erilaiset kulkueet valloittivat kadut ja lakkoon järjestäytyminen alkoi jo edellisenä iltana. Lakon kunniaksi päätin panostaa hyvään ruokaan, ostin paikallisesta Stockan herkusta tuoretta lohta ja tein hyväksi todettua vuohenjuustolohta, josta pääsi osalliseksi myös kalaa (sua pojat halaa) syövä kämppikseni. Ja tässä ohje:

Vuohenjuustolohi:

-lohifileetä
-sitruunamehua
-suolaa
-mustapippuria
-sipuli
-valkosipulia
-herkkusieniä
-paprikaa
-vuohenjuustoa
-rucolaa
-ruokakermaa

Laita lohi uunivuokaan ja päälle mausteita. Kuullota kasvikset paistinpannussa ja mausta. Lisää rucola ja kaada sekoitus kalan päälle. Lisää ruokakerma. Paista 200 asteessa n.15 min ja lisää juusto. Kypsennä vielä 10 min. HYVÄÄ!!

Koska odottavan aika on pitkä, päätimme käyttää lomapäivät hyödyllisesti ja otimme suunnan kohti pohjoista Bilbaoon, jossa Oulussa viime vuonna vaihdossa ollut kaverini asuu. 12 tunnin bussimatka suuntaansa oli kaiken sen istumisen arvoinen, enpä muista milloin olisin viimeksi nauranut niin paljon, kuin mitä viikonloppuna tuli tehtyä. Bilbao oli tosi hieno paikka kaikinpuolin ja saimmekin nähdä siellä vähän erilaista Espanjaa. Matkan kruunasi matka Atlantin rannikolle, jossa olisimme halunneet kokeilla surffausta, mutta aallot olivat sen verran suuria, ettei meillä  kokemattomilla ollut asiaa mereen muuta kuin uimisen muodossa. Suunnitelmissa on kuitenkin jo uusi reissu samoihin maisemiin eli ehkä silloin paremmalla onnella onnistuu myös oma surffauskokeilu. Ja melkein yhtä herkullista kuin vuohenjuustolohi oli vatsalle niin surffareiden katselu rannalta oli silmille. Olenkin taas vahvemmin sitä mieltä, että kyllä kaikenlaiset meren elävät ovatkin sitten herkullisia!



http://www.youtube.com/watch?v=BFtbEIVAZ7A&feature=fvw








2 kommenttia:

  1. Tuntuu, kuin sä olisit vieressä kertomassa näitä juttuja!! Ihanaa Anne-Mari -huumoria, jota mulla on ikävä, sua myös <3
    Voi hyvin!

    VastaaPoista
  2. Oletteko te syöneet siellä Espanjassa mitään pitkilleen? Juttuja kaivataan...

    VastaaPoista